klart.se

Du är här: Nu hämtas skrotbilarna!

Nu hämtas skrotbilarna! 

Över 100 bilar har anmält sig till skrotbilskampanjen. Upphämtning av bilarna börjar måndag 6 juli. Så många bilar som möjligt hämtas fram till den 10 juli. Resterade bilar kommer hämtas i Augusti när Skellefteå Bildemontering öppnar igen efter semestern. Bilen hämtas på plats, så den behöver inte flyttas till någon uppsamlingsplats.

En gammal bil täckt med mossa och rost. Står vid ett träd.

Ny registrering öppnar i september
Just nu finns det inte möjlighet att registrera sig till kampanjen. Ny möjlighet kommer igen efter semestern, i början på september.

OBS! Du måste ha hemma Del 2 av registreringsbeviset för att kunna registrera dig.

Visste du att en skrotbil innehåller 10 gram kvicksilver? Det räcker för att förgifta en kvadratkilometer stor sjö.
Bensin, motoroljor och glykol kan förstöra vattenkvalitén i sjöar, vattendrag och brunnar. Tungmetaller som bly och kvicksilver bryts inte ned utan stannar kvar i marken och lagras i växter och organismer.
Andra miljöfarliga ämnen är HA-oljor i däck och batterisyror.
 
Upp till 85% av den gamla bilen kan återvinnas och bli till material för nya bilar!
 
Om du tänker långtidsförvara eller renovera din bil, skoter eller annat fordon ska du tänka på att förvara fordonet på ett lämpligt sätt exempelvis i ett garage eller en hårdgjord yta. Detsamma gäller om du förvarar reservdelar eller reservdelsfordon. Tänk även på att grannar eller förbipasserande kan störas om du förvarar dina fordon på ett olämpligt sätt. 

Det kostar inget att lämna en komplett bil för återvinning/skrotning till en ansluten bildemonterare. Förutsättning är dock att den uttjänta bilen är komplett och inte innehåller sådant som inte tillhör bilen. Bilar som saknar t.ex. motor, växellåda eller katalysator kan bildemonteraren begära ersättning för. Det gäller även om bilen är fylld med avfall eller sådant som inte tillhör bilen.
 
Nu ska vi städa upp vår bygd och skapa stolthet!

Publicerad:  2020-07-10 10:00

Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 08:00-15:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)