klart.se

Du är här: 18:e Norsjö Metevecka "tubertini cup" har avgjorts.

18:e Norsjö Metevecka "tubertini cup" har avgjorts. 

För artonde året i rad har Norsjö SFK anordnat sin metevecka "tubertini cup". Även denna gång blev det tävlande från klubben som tog hem både herr- och damklassen.

Lorentz och Öhgrens metar.jpg

Helgen den 6 - 7 juli arrangerade Norsjö SFK, för 4:e gången, SM i mete på Järvträsket, just bortom gränsen till Norrbotten. Klubben lyckades bra och tog hem hela 5 medaljer på detta SM, varav två individuella guldmedaljer.

Direkt efter SM-tävlingarna fortsatte klubben med sin metevecka med start på måndag 8 juli. Detta för att locka en del av de deltagande från SM:et att stanna kvar och tävla en vecka till. Ett 30-tal personer deltog i meteveckan, av dessa var ett flertal smålänningar som tycker att fisket i Norra Norrland är helt fantastiskt.

Meteveckan består av en tre timmars metetävling per dag, där det gäller att få upp högsta vikten. På onsdagen hölls dock en dubbeltävling, för att kunna hålla avslutningen lördag (för de som hade långt hem).

Deltagarna får röra sig fritt till fots runt den sjö där tävlingen för dagen avgörs. Fisket sker från land med ett metspö av valfri längd. Fångsten har bestått av mört och abborre. Tävlingarna avgjordes på skogstjärnar i trakterna runt Ruskträsk.

Förhållandena runt tävlingarna var de bästa tänkbara. Vädret var hela veckan gynnsamt. Inget regn, lämplig temperatur en svag vind som höll de flesta insekterna på ett visst avstånd, till glädje för de från södra Sverige som deltog. Fisken nappade också bra.

Veckans högsta segrarvikt kom i den sjätte deltävlingen som hölls på Åmträsket, där Annica Jonsson, Norsjö SFK, lyckades dra upp 15 782 gram på tre timmar.


På bild: Annica Jonsson

När sammanräkningen av resultaten stod klar visade det sig att Steve Björk tog hem herrklassen och Annica Jonsson segrade i damklassen, båda tävlande för Norsjö SFK.


Steve Björk tog hem herrklassen och Annica Jonsson segrade i damklassen

Det finns även en storfiskeliga som detta år vanns av Heikki Voutilainen, Tärnan SFK Tidaholm, med en abborre på 1008 gram.

Bilder från tävlingarna och fullständiga resultat finns att läsa på : http://www.norsjosfk.se/

Publicerad:  2019-07-17 08:30

Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 08:00-15:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)