klart.se

Du är här: Norsjö folkdanslag dansar och roar

Norsjö folkdanslag dansar och roar 

Det härliga midsommarvädret, den stora publiken och Björnlagets humoristiska föreställning ”Glimtar från timmerkojans tid” höjde stämningen på Hembygdsområdet i Norsjö.

Två män sitter ner, en pekar på en kvinna som står. Alla ser glada ut.

Efter att midsommarstången fått blommor och band restes den av herrarna i Björnlaget. När teaterklockan klingat togs publiken, med hjälp av en förinspelade berättelse, tillbaka till 1940-talet när männen arbetade i skogen och bodde i timmerkojor. Med enkla medel fick vi se korta små skämtsamma historier timmerhuggare emellan. Till exempel när de upptäckte att den yngste i laget Lennart kastade förtjusta blickar på kockan här  spelad av Eva Holmström .

Till Ronny Erikssons burleska visa ”Bonden och Björn”   gjorde  Kurt-Åke Holmqvist en dramatisk och rolig historia, här även med hjälp av en häst och en björn.

Mellan berättelserna turades Björnlagets medlemmar om att bjuda på olika fartfyllda  folkdanser.

De cirka 300 personerna i publiken, både gammal och ung, var med på noterna och applåderade och gav föreställningen högsta betyg.   

Hela Björnlaget står upp och får applåder.

Efter Björnlagets program blev det en stor ring med danslekar runt stången och Ivan Grundström på dragspel tillsammans med Björnlaget gav liv åt de traditionella danslekarna.

Godisregnet avslutade festligheten och Norsjö Hembygdsförening såg till att det fanns gott fika, glass och korv under dagen.

Text: Gunilla Holm
Foto:  Richard Bjursell

Publicerad:  2019-06-24 15:20

Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00-16:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)