klart.se

Du är här: Utbildning och barnomsorg > Skolskjuts

Skolskjuts

bus-1468141_960_720.png

Kommunen är enligt skollagen skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts för grundskolans elever om det behövs med hänsyn till färdvägens längd, trafikförhållanden, funktionshinder hos en elev eller någon annan särskild omständighet.

Vad är skolskjuts?
Skolskjuts är en transport mellan hemmet och skolan av elever. Skolskjuts innebär normalt inte en transport från dörr till dörr. Samtliga elever som har skolskjuts kan bli hänvisade att ta sig till en busshållplats eller uppsamlingsplats. Lämplig uppsamlingsplats ska så långt det är möjligt placeras så att flera elever kan hämtas på samma plats.

Vilka regler gäller vid skolskjuts?
Information om försäkring, avståndsregler, tillfällig skolskjuts, ansvarsfördelning, elev med växelvis boende och mycket mer hittar du i våra riktlinjer för skolskjutsverksamheten. Länk finns till höger på denna sida.

Hur ansöker jag om skolskjuts?
Du ansöker genom att skicka in blanketten "Ansökan skolskjuts". Länk finns till höger på denna sida. Ansökan ska ha inkommit till skolskjutshandläggare senast tre veckor före det datum som behov av skolskjuts föreligger.

Vilka tider och från var går skolskjutsen?
Skolskjutsar går enligt ordinarie tider, du hittar tidtabellerna på www.tabussen.nu. Skolskjutsarna är märka med en etta (1) i tidtabellen.

Borttappat busskort
Om ett barn tappat bort busskortet, ta kontakt med skolexpeditionen som skriver ut ett tillfälligt kort och beställer sedan ett nytt från Länstrafiken. 

Om kortet är trasig får barnet ett nytt gratis. Från åk 4 och uppåt kostar ett nytt kort 50kr, om barnet tappar bort det.

Skolstart
Busskort delas ut till nya skolskjuts elever första skoldagen. Barnen behöver alltså inte visa upp busskort på väg till skolan dagen för skolstart.

Elever som inte har skolskjuts

För elever som inte har rätt till skolskjuts är det vårdnadshavare som ansvarar för att eleven tar sig till och från skolan.

Frågor?
Har du frågor kring skolskjutsar så vänd dig i första hand till skolexpeditionen eller ansvarig rektor.  Frågor om skolskjuts via taxi ringer du taxibolaget på telefon 076-765 49 63.
 
 

Sidan uppdaterad:  2020-03-17
Kontaktinformation

Utbildningsexpeditionen


Telefon

0918 - 141 90

Telefontid

07:00-16:00

Besöksadress

Skolgatan 25

E-post:


Norsjoskolor: Norsjoskolor@norsjo.se


Barnomsorg: Barnomsorg@norsjo.se

 
Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00-16:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)