klart.se

Du är här: Kultur och fritid > Stipendier och priser > Norsjöambassadör

Norsjöambassadör

Ambassadören ska främja Norsjö kommuninvånares intressen och verka för goda förbindelser samt uppfylla någon/några av nedanstående kriterier:

Känna engagemang för Norsjös utveckling i flera avseenden.
Vara väl känd och respekterad inom sitt yrkesområde.
Inneha en stadigvarande plattform för att sprida ett positivt budskap om Norsjö.

Ambassadörsutnämningen är en hederstitel och är inte tidsbestämd. Ambassadörens tid och engagemang för hedersuppdraget kan variera genom åren.


Norsjöambassadör 2017
Årets Norsjöambassadör 2017 tilldelades Thorbjörn Olsson. Priset delades ut i samband med Stoorfesten 7 oktober.

Motivering:
2017 års Norsjöambassadör har under sin långa tid som kommunchef i Norsjö skapat goda kontakter. Han är en känd och respekterad person i många sammanhang.

Årets Norsjöambassadör har bidragit till att sprida ett positivt budskap om Norsjö, inte minst genom sitt engagemang för hembygdsområdet och då främst skidlöparmuséet.


Cecilia Bjursell

Norsjöambassadör 2016
Årets Norsjöambassadör 2016 tilldelades Cecilia Bjursell. Priset delades ut i samband med Stoorfesten 1 oktober.

Motivering:
2016 års Norsjöambassadör är intresserad av Norsjöbygdens historia, konst och berättartraditioner. Hon återvänder hit ganska ofta för att besöka sin stora släkt. Var än i världen hon befinner sig kommer hon alltid ihåg sina rötter i Norsjö.

Nu bor hon i Jönköping där hon är doktor i företagsekonomi. Hon har erhållit ett flertal utmärkelser för sin forskning. Sin doktorshatt tog hon emot klädd i en Västerbottensdräkt vävd av hennes farmor.

Bland hennes publikationer kan nämnas Sagor om mormor och Berättelser från Norsjöbygden.

Sam Sehlström Norsjöambassadör 2015
Årets Norsjöambassadör 2015 tilldelades Sam Sehlström. Priset delades ut i samband med Stoorfesten 10 oktober.

Motivering:
2015 års ambassadör har aldrig glömt sitt ursprung eller sin uppväxt i Norsjö. Han har under ett långt yrkersliv och i livets alla skeden talat väl om Norsjö kommun och dess befolkning. Efter sin pensionering har han fortsatt arbeta som underhållare och har då ofta tagit tillfället i akt att berätta historier som utspelar sig i hemtrakterna. Norsjögillet i Umeå, där han under några år varit ordförande, ligger honom varmt om hjärtat. Sam är med andra ord en mycket bra Norsjöambassadör!
Ann B Andersson Norsjöambassadör 2014
Årets Norsjöambassadör 2014 tilldelades Ann Bergquist Andersson, ordförande i Norsjö volley. Priset delades ut i samband med Stoorfesten 7 oktober.

Motivering:
2014 års ambassadör är en engagerad och drivande person som har utvecklat föreningen Norsjö volley och satt Norsjö kommun på idrottskartan. Ann Bergquist Andersson har som ordförande sett till att föreningen tar ett stort samhällsansvar och är en hemvist för många av kommunens ungdomar. Hon är en person som syns i medierna och där ser hon till att tala väl om kommunen, idrottandet och människorna som bor här. Hon är engagerad i Norsjö Beach, ett arrangemang som lyfter hela kommunen. Ann är kort och gott en mycket bra Norsjöambassadör!
Norsjöambassadör 2013
Årets Norsjöambassadör 2013 tilldelades Roger Lundgren, författare och hovexpert. Priset delades ut i samband med Norsjögalan 16 mars.

Motivering:
2013 års ambassadör har hela kungariket Sverige som sin plattform, och när han får chansen talar han alltid väl om sin hemkommun. Medan han bodde i kommunen fanns ett stort engagemang i ungdomsrådet och han lyckades i slutet av 1990-talet få H.K.H. kronprinsessan Victoria till Norsjö på hennes första officiella kommunbesök. Vi hoppas att denna gest leder till att Roger Lundgren fortsätter att känna stolthet för sin hemkommun och att han fortsättningsvis sätter oss på kartan. Kort sagt; att han fortsätter vara en god Norsjöambassadör!
Erik Bergkvist Norsjöambassadör 2012

Årets Norsjöambassadör 2012 tilldelades Erik Bergkvist, ordförande Region Västerbotten. Priset delades ut i samband med Norsjögalan 4 februari.

Motivering:
Erik Bergkvist har under hela sitt yrkesliv tagit alla chanser att prata gott om sin hembygd, såväl i offentliga tal som i privata sammanhang. Engagemanget från Erik har varit stor under många år trots att han inte längre bor kvar i kommunen. Erik har hela Sverige som plattform för att sprida ett positivt budskap om Norsjö. Det innebär att det inte bara är i Norrland som Erik ett välkänt och respekterat namn.

 
 

Sidan uppdaterad:  2018-02-28
Kontaktperson

From
Sofie From
Vik. Kanslichef & Stabschef IT

Telefon

0918-14121

Mobiltelefon

072-541 20 08

E-postadress


Arbetsplats
Kansli och IT-enheten
 
 
Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00-16:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)