klart.se

Du är här: Näringsliv och arbete > Jobba hos oss, arbetsmarknad > Praktiksamordning inom Norsjö kommun

Praktiksamordning inom Norsjö kommun

Kommunen arbetar på olika sätt med människor som står utanför arbetsmarknaden. Syftet är att de ska kunna komma tillbaka till arbetslivet. Ett sätt att öka människors möjligheter att få jobb kan gå via en praktikplats.

Vad är praktikplats?
En praktikplats innebär att en person är på en arbetsplats för att lära sig ett arbete eller för att förstå hur en arbetsplats fungerar. Praktik betyder lära och inte utföra, det är en viktig skillnad då en praktikplats aldrig får ersätta ett riktigt arbete.

Praktik för vem?
Norsjö kommun arbetar med att ta fram praktikplatser för personer som har försörjningsstöd (socialbidrag) eller för andra arbetssökande som är inskrivna på Arbetsförmedlingen.
Du kan inte själv ta kontakt med kommunen för att få en praktikplats. Det är något som du kan få hjälp med via din socialsekreterare, om du har försörjningsstöd, eller via din handläggare på Arbetsförmedlingen.

För dig som är arbetssökande
Om du är arbetssökande och vill praktisera ska du i första hand vända dig till Arbetsförmedlingen. Du som har försörjningsstöd och är intresserad av en praktikplats ska prata med din socialsekreterare.

Arbetsträning för funktionshindrade
Människor med olika funktionshinder kan få möjlighet till arbetsträning genom särskilda aktiviteter som kommunen anordnar. Arbetsträning för funktionshindrade ingår i daglig verksamhet inom LSS.

För arbetsplatser inom kommunens organisation
Arbetsplatser inom kommunens organisation som är intresserad av att ha en praktikant på arbetsplatsen – kontakta Arbetsmarknadsenheten.
 
 

Sidan uppdaterad:  2016-03-07
Kontaktperson

Fredrik Eriksson
Arbetsmarknadshandläggare

Telefon

0918-140 80

E-postadress


Arbetsplats
Tillväxtavdelningen
 
 
Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 08:00-15:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: kommunikator@norsjo.se
Om webbplatsen