klart.se

Särskilda boenden

När du inte kan få ditt behov av vård och omsorg i hemmet trots omfattande hjälpinsatser från hemtjänsten kan det bli aktuellt med flytt till ett särskilt boende.

Särskilt boende är ett gemensamt namn för olika slag av bostäder som riktar sig till personer som behöver hjälp med omfattande omvårdnad och service dygnet runt. Vi gör alltid en individuell prövning innan vi beviljar en plats. Den enskilde kan inte ställa krav på ett visst boende utan blir anvisad ett boende inom kommunen.

Allt särskilt boende består av lägenheter som du hyr, precis som i eget boende. Utöver hyran betalar du en avgift för hjälp och omsorg samt för mat. Lägenheterna i särskilt boende är handikappanpassade och har trygghetslarm.

I särskilt boende finns omvårdnadspersonal och tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Kommunen ansvarar för sjukvårdsinsatser upp till och med sjuksköterskenivå. Kommunen har också ansvaret för din rehabilitering om du bor i särskilt boende. Varje enhet har tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. Landstinget ansvarar för läkarinsatserna.

Du hittar information om våra särskilda boenden genom länken till höger.
 
 

Sidan uppdaterad:  2011-04-18
Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 08:00-15:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: kommunikator@norsjo.se
Om webbplatsen