klart.se

Du är här: Sök till specialistsjuksköterska senast 15 mars

Sök till specialistsjuksköterska senast 15 mars 

Ansökan till höstterminen 2018 kommer att vara öppen från 15 februari till och med 15 mars. Läs mer här..

computer-1149148_1920.jpg

De program som erbjuds denna första tidigarelagda antagning är masterprogrammet i omvårdnad samt specialistsjuksköterskeprogrammen med inriktning mot:

• Distriktssjuksköterska
• Hälso- och sjukvård för barn och ungdomar
• Psykiatrisk vård


Den största skillnaden för den som söker är att de får antagningsbesked mycket tidigare. Nu kommer antagningsbeskedet i slutet av april istället för under semestern.

Ytterligare en skillnad är att det endast görs ett urval. Den som antas behöver inte tacka ja till platsen. Att tacka nej blir däremot mycket viktigt för att man i så god tid som möjligt ska kunna erbjuda platsen till den som står på tur på reservlistan.
 
Ett problem för utbildningar som vänder sig till yrkesverksamma har varit den korta tiden mellan antagningsbesked och terminsstart. Kort om tid för den som söker och kort om tid för arbetsgivaren att ordna med vikarier och tjänstledighet.

- För mig som chef är det bra att universitetet tidigarelägger antagningen. Det blir enklare för oss att planera vår verksamhet och möjligheterna blir större att fler kan gå sin specialistutbildning, säger Charlotta Hellström, avdelningschef på onkologavdelningen, Norrlands universitetssjukhus.

- Det blir det en kompetensförsörjningsvinst för oss som arbetsgivare genom att vi får mer tid att rekrytera och vinsten för den enskilda personen blir större möjlighet att få ledigt för utbildning. Vården blir allt mer specialiserad och därför är behovet av specialistsjuksköterskor stort. På det här sättet kan vi tillsammans se till att de som arbetar i vården har den kompetens som behövs.

Umeå universitet är inte det enda lärosätet som tidigarelägger antagningen för dessa utbildningar, förändringen görs över hela landet. Så många som 19 lärosäten är med inför ht -18.

Bra med sökanden till utbildningarna, färre avhopp inför utbildningsstart och bättre förutsättningar för arbetsgivarna, det är några erfarenheter från en högskola som var först ut med att prova tidigarelägga antagningen.
 
Har du frågor, kontakta:
Gunnel Eriksson, programsekreterare
gunnel.eriksson@umu.se  090-786 9292

Linnéa Pedersen, Studie- och yrkesvägledare
Telefon: 0918- 141 83


Publicerad:  2017-11-21 09:00

Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00-16:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)