klart.se

Du är här: Norsjö gymnasium och vuxenutbildning > Norsjö vuxenutbildning

Norsjö vuxenutbildning

Norsjö Vuxenutbildning, har nu flyttat in i samma byggnad som gymnasiet och vi kan bland annat erbjuda Svenska för Invandrare(SFI), Grundläggande Vuxenutbildning, Gymnasial Vuxenutbildning (Kom Vux) samt YrkesVux.

SFI
SFI är grundläggande utbildning i svenska språket och om det svenska samhället för vuxna som inte har svenska som modersmål.
SFI är en förutsättning för vidare studier och för att komma in på arbetsmarknaden.
Efter godkänd SFI kan du studera vidare på grundläggande vuxenutbildning.
Inom SFI får man även lära sig att använda dator och internet som är till stor hjälp vid språkinlärning. Individens behov och inlärningstakt står i centrum och eleverna har god tillgång till bibliotek, datorer i undervisningssyfte, lexikon och skrivare tillsammans med kunniga lärare i trevliga lokaler.

Här hittar du ansökan till SFI

Grundläggande vuxenutbildning
Motsvarar den nioåriga grundskolan och kan därför ge kompetens motsvarande grundskolans nio år. Grundläggande vuxenutbildning ska ge vuxna "sådana kunskaper och färdigheter som de behöver för att delta i samhälls- och arbetsliv. Den skall också syfta till att möjliggöra fortsatta studier."

Här hittar du ansökan till Grundläggande vuxenutbildning

Gymnasial Vuxenutbildning
Kurser på gymnasienivå kan du läsa om du saknar en gymnasieutbildning eller behöver behörighetskomplettera din nuvarande gymnasieutbildning för behörighet till universitet, högskola eller annan utbildning.

Här hittar du ansökan till Gymnasial vuxenutbildning
Ansökan kan göras direkt till oss eller via Lapplandsvux hemsida -följ då denna länk.

Gymnasiekurser kan man även läsa på distans via Hermods. Läs mer på deras hemsida eller kontakt SYV för vidare information.
Läs mer om vad Hermods har att erbjuda genom att klicka på denna länk.

Vård och Omsorgsutbildning för Vuxna
Yrkesvux gäller yrkesutbildningar på gymnasienivå för vuxna och syftar till att motverka brist på yrkesutbildade personer. Norsjö Lärcentra i samarbete med Norsjö Gymnasium erbjuder utbildning till undersköterska inom Vård - och Omsorgsprogrammet för vuxna, 3 terminer. Tidigare erfarenheter inom vårdområdet kan valideras.

Ny utbildning för vård och omsorg startar höstterminen 2017
Läs mer här!


Högskoleprovet
Högskoleprovet är en väg in till högskolan. En stor del av platserna på högskolan är vigda åt studenter med resultat från högskoleprovet, som då hamnar i en egen urvalsgrupp. Söker du till högskolan med gymnasiebetyg kompletterat med högskoleprov så har du alltså chans till en plats genom två urvalsgrupper.


 
 


Sidan uppdaterad:  2017-04-11
Kontaktperson

Hultin
Carola  Hultin
Rektor gymnasium, vux, sfi

Telefon

0918-14275

Mobiltelefon

070-2184044

E-postadress 
 
 

Norsjö gymnasium

Besöksadress

Synpunkter på webbplatsen?

Telefon: 0918-14270
E-post: norsjogymnasium@norsjo.se

Skolgatan 26

Information om kakor (cookies)

Kontakta webbmaster
hemsida@norsjo.se
Telefon: 0918-14121