klart.se

Du är här: Bygga, bo och miljö > Livsmedel

Livsmedel

Livsmedel

Livsmedel
Mat är människans bränsle. Den ska vara god, näringsrik och den ska hanteras väl. Det är lika viktig var och hur livsmedlen produceras som att de som tillagar maten har god kunskap om mat och hygien.
Allt fler, främst barn, har någon form av födoämnesallergi. En bristfällig ingrediensförteckning kan få ödesdigra konsekvenser. Felaktigt hanterade livsmedel kan även medföra en risk för att människor blir sjuka av maten de äter. Det är här miljö- och byggavdelningen kommer in. Vårt uppdrag är att bedriva kontroll över livsmedelsbutiker, restauranger, skolor och andra som hanterar livsmedel. Genom att besöka verksamheterna, ta prover, ställa krav och ge information gör vi vårt för att du som kund ska få "säkra" livsmedel.

Dricksvatten
En grundförutsättning för att maten ska bli bra är att vattnet har god kvalitét. Vatten brukar kallas vårt viktigaste livsmedel och det stämmer ju. Vi dricker det, lagar mat i det, vi badar i det och till och med spolar bort vårt avfall med det.

 
 

Sidan uppdaterad:  2016-03-10
Kontaktinformation

Malå/Norsjö miljö- och byggavdelning


Miljö- och hälsoskyddsinspektörer

Göran Löfstedt
Tfn. 0918 – 141 44

Cathrine Pålsson
Tfn. 0918 – 141 47

Ida Ohlsson
Tfn. 0953 –140 53


Helene Oskarsson
Tfn. 0953–140 53

Jan Asplund 
Miljö- och hälsoskydd    
Tfn. 0953 – 140 52 

Handlägger ärenden kring miljö, hälsoskydd och livsmedel

E-post till ovanstående:
Förnamn.Efternamn[at]mala.se

Arbetsplats
Malå/Norsjö

 

Information vid försäljning av oförpackade livsmedel (pdf, öppnas i nytt fönster)

Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00-16:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: hemsida@norsjo.se
Information om cookies (kakor)